Veiligbankieren.nl leert zelfverdediging

De website van veiligbankieren.nl is gestart met een nieuwe reclame waarin op sportieve wijze wordt uitgelegd hoe je jezelf kunt verdedigen tegen de gevaren op internet. Met een zogenaamd boek “Geheimen van online zelfverdediging”. Met het boek kan je leren hoe je jezelf kan verdedigen tegen gevaren op internet.

Continue reading

Posted in Algemeen | Leave a comment

Oud virus kan voor problemen zorgen

Hackers zijn telkens weer opzoek naar manieren om uw computer te hacken of over te nemen. Zo is er 5 jaar geleden een virus ontwikkelt die er voor zorgde dat als u naar een internet adres ging, u werd omgeleid naar een andere website. De servers die u omleidden, zijn vorig jaar opgerold, maar kunnen nu nog voor problemen zorgen.

Continue reading

Posted in Algemeen | Leave a comment

Hoe herken je nepmail?

Je hoort veel verhalen over dat mensen nepmails krijgen. Via deze e-mails vragen de hackers om bijvoorbeeld in te loggen bij uw bank en uw gegevens te verifiëren. De hackers doen dit onder de naam van uw bank. Zo komt de e-mail heel vertrouwelijk over. Maar hoe kunt u deze nepmails nou onderscheiden van de echte e-mails?

Continue reading

Posted in Algemeen | Leave a comment

Bescherm uw bankgegevens

Het is erg belangrijk om uw computer goed te beschermen. Niemand wil graag een virus op zijn of haar computer. Vooral uw bankgegevens wilt u niet zomaar kwijt. Toch internetbankieren veel mensen nog zonder goede beveiliging en zonder de juiste kennis. Laatst is er een campagne gestart door de Vereniging van Banken waarin u wordt gewaarschuwd voor phishing.

Totaal is er van januari dit jaar tot halverwege dit jaar totaal meer dan 11 miljoen euro gehackt. Ten opzichte van vorig jaar is dat ruim een verdubbeling.

Continue reading

Posted in Algemeen | Leave a comment

Virusscanner configureren

Wanneer je een virusscanner installeert, ben je er vaak nog niet. Vaak is het zo dat als jij een virusscanner installeert, je alleen beschermd bent tegen bekende virussen die je gaat downloaden. Als er dus een nieuw virus uitkomt en je deze per ongeluk download, kan het zijn dat deze virus niet direct word herkend door je virusscanner. Het is daarom belangrijk om bijvoorbeeld een wekelijkse scan uit te voeren.

Bij sommige virusscanners is het mogelijk om zogenoemde slimme scans uit te voeren. Dit houdt in dat ze niet uren bezig zijn met het scannen van je bestanden. Ook dit moet je dus weer instellen.

Continue reading

Posted in Algemeen | Leave a comment

Certificaat controleren

Op sommige pagina’s van virusscanner gatis .org wordt gesproken over certificaten bij internetbankieren. Veel mensen weten niet wat een certificaat is en hoe ze kunnen controleren of de website en certificaat heeft.

Een certificaat, ook wel SSL certificaat, komt voor bij veel websites die bijvoorbeeld iets doen met internetbankieren en een beveiligde verbinding willen tussen u en de website. Zodra zij een certificaat hebben, krijgen ze het volgende icoon voor het adres:

Continue reading

Posted in Algemeen | Leave a comment

Virusscanner, gratis of betaald?

Op de pagina betaalde virusscanners en gratis virusscanners hebben wij de verschillende virusscanners naast elkaar gezet. Maar waarom zou u kiezen voor een betaalde virusscanner, als het ook gratis kan?

Op de pagina: Informatie virusscanners  gaven wij in de tips/vragen aan dat u voor uzelf moest afvragen of u een gratis of betaalde virusscanner neemt. Hieronder staat een uitleg tussen de verschillen van een betaalde en gratis virusscanner.

Continue reading

Posted in Algemeen | Leave a comment