Bescherm uw bankgegevens

Het is erg belangrijk om uw computer goed te beschermen. Niemand wil graag een virus op zijn of haar computer. Vooral uw bankgegevens wilt u niet zomaar kwijt. Toch internetbankieren veel mensen nog zonder goede beveiliging en zonder de juiste kennis. Laatst is er een campagne gestart door de Vereniging van Banken waarin u wordt gewaarschuwd voor phishing.

Totaal is er van januari dit jaar tot halverwege dit jaar totaal meer dan 11 miljoen euro gehackt. Ten opzichte van vorig jaar is dat ruim een verdubbeling.

Iedereen kan het overkomen. U krijgt een onschuldige e-mail van uw bank waarin ze vragen om even in te loggen door een fout op hun website. In de e-mail staat een link naar de website die bijna gelijk is aan die van uw bank. Na het inloggen bent u al snel duizenden euro’s kwijt. U bent de dupe geworden van Phishing. De e-mail van uw bank was vals en er waren helemaal geen problemen met de website van uw bank.

De volgende video is misschien grappig en lijkt raar. Maar het gebeurt vaker dan u denkt: Phishing. In deze video wordt uitgelegd hoe het werkt en hoe de hackers te werk gaan.

Waar u in de meeste gevallen phishing aan kunt herkennen is de sterke vraag naar gegevens. Dit is het enige waar het om draait. Als u inlogt op de gekopieerde site van de hacker, vragen ze direct om uw bankgegevens.
Let daarnaast ook altijd op het certificaat van de website!

Wilt u graag meer informatie inwinnen over Phishing? Op de officele website van Microsoft staat een uitgebreid artikel over hoe hackers te werk gaan en welke methodes zij gebruiken. Door hier te klikken gaat u naar dit artikel.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.