Hoe herken je nepmail?

Je hoort veel verhalen over dat mensen nepmails krijgen. Via deze e-mails vragen de hackers om bijvoorbeeld in te loggen bij uw bank en uw gegevens te verifiëren. De hackers doen dit onder de naam van uw bank. Zo komt de e-mail heel vertrouwelijk over. Maar hoe kunt u deze nepmails nou onderscheiden van de echte e-mails?

Virusscanner gratis

Op virusscanner gratis geven wij verschillende tips over hoe je virussen kan voorkomen. Eén van de punten is, controleer goed uw e-mail en trap niet in nepmail. Door uw surfgedrag goed te controleren bent u minder gevoelig voor virussen. Hierdoor hoeft u niet een hele zware virusscanner aan te schaffen maar kunt u het in veel gevallen prima redden met een gratis virusscanner.

Nepmail

Op de website van veiligbankieren.nl staan verschillende voorbeelden van nepmails. Door op een envelop te klikken, opent er een voorbeeld van een nepmail. Bepaalde stukken tekst hebben een groene achtergrond. Door hier overheen te gaan, ziet u een omschrijving naar voren komen waarom datgene fout is. Bijvoorbeeld omdat uw bank u nooit zo zal benaderen of omdat de e-mail spelfouten bevat.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.