Ons advies

Zoals wij eerder aangaven is het voor iedereen verschillend welke virusscanner bij hem of haar past. Toch willen wij nog een aantal tips meegeven en onze visie op virusscanners geven.

Virusscanners zijn niet essentieel voor het voorkomen van virussen. Het is vooral belangrijk wat u doet. Zo heb ik bijvoorbeeld een half jaar lang zonder virusscanner gewerkt omdat mijn computer het niet aankan en ik weet wat ik doe op het internet. Voor zaken als internetbankieren gebruikte ik een andere computer en ik zorgde er altijd voor dat belangrijke data geback-upt was. Meer hierover kunt u hier lezen. Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar dit geeft wel aan dat u het zelf in de hand heeft.

Sinds kort ben ik overgegaan naar een andere, snellere laptop. Omdat ik mijn laptop ook steeds meer gebruik, ben ik ook sneller geneigd om te internetbankieren. Daarom heb ik gekozen voor een goed betaald viruspakket, Kaspersky Anti Virus. Een goede tussenweg die niet te zwaar is, omdat ik het toch belangrijk vind dat mijn laptop snel blijft.

Zoals u misschien kan afleiden heb ik mijn keuze aangepast aan mijn surfgedrag op het internet. Dit bewijst ook maar weer dat het kiezen van een virusscanner persoonlijk is.

Wat ik daarom graag wil adviseren is dat je niet zomaar kiest voor een virusscanner, maar je goed let op wat jij wilt. Op deze website hebben wij verschillende pagina’s die u helpen in deze keuze.

Wanneer je weet wat jij wilt, is het de stap om te kijken welke virusscanner daar het best bij past. Kies niet voor een gratis virusscanner om 50 euro te besparen. Het kan u immers duizenden euro’s kosten als uw bankrekening gekraakt wordt.