Virusscanner configureren

Wanneer je een virusscanner installeert, ben je er vaak nog niet. Vaak is het zo dat als jij een virusscanner installeert, je alleen beschermd bent tegen bekende virussen die je gaat downloaden. Als er dus een nieuw virus uitkomt en je deze per ongeluk download, kan het zijn dat deze virus niet direct word herkend door je virusscanner. Het is daarom belangrijk om bijvoorbeeld een wekelijkse scan uit te voeren.

Bij sommige virusscanners is het mogelijk om zogenoemde slimme scans uit te voeren. Dit houdt in dat ze niet uren bezig zijn met het scannen van je bestanden. Ook dit moet je dus weer instellen.

Veel virusscanners worden geleverd met een handleiding, vaak in het Engels. Hier staat vaak in waar u dingen kunt instellen.

Wat belangrijk is bij het configureren van uw virusscanner is dat u een wekelijkse scan laat uitvoeren. Wat ook handig is om te controleren is of uw virusscanner het volgende ondersteund:
Start overgeslagen taken
Slimme/snelle scan uitvoeren
Alleen nieuwe/gewijzigde bestanden scannen
Automatisch desinfecteren/verwijderen.

Wanneer u niet weet hoe u dit moet instellen, raden wij u aan om langs een computerwinkel te gaan die dit voor u wilt doen, of dit te laten instellen door kennissen die hier verstand van hebben. Zodra uw virusscanner goed geconfigureerd is, heeft u hiervan de beste bescherming.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.