Virusscanner, gratis of betaald?

Op de pagina betaalde virusscanners en gratis virusscanners hebben wij de verschillende virusscanners naast elkaar gezet. Maar waarom zou u kiezen voor een betaalde virusscanner, als het ook gratis kan?

Op de pagina: Informatie virusscanners  gaven wij in de tips/vragen aan dat u voor uzelf moest afvragen of u een gratis of betaalde virusscanner neemt. Hieronder staat een uitleg tussen de verschillen van een betaalde en gratis virusscanner.

Een paar tientjes per jaar voor een betaalde virusscanner

Als u een betaalde virusscanner neemt, bijvoorbeeld Kaspersky, betaald u al gauw enkele tientallen euro’s per jaar. Maar dat geld gaat niet alleen naar de baas. Er werken bij zulke bedrijven vele  mensen die continu bezig zijn met het maken van nieuwe technieken om virussen te ontdekken. Dit betekent dus dat zei sneller zijn met het vinden van nieuwe virussen, wat dus betekent dat uw computer beter beschermd is.

Ook lopen betaalde virusscanners vaak voor op de technieken van scannen. Zo heeft Kaspersky bijvoorbeeld de mogelijkheid alleen de bestanden te scannen die gewijzigd zijn na de laatste scan. Dit voorkomt dat uw virusscanner iedere week uren bezig is met het scannen van de soms wel 100.000 bestanden.

Jouw virusscanner, gratis en voor niets.

Met een gratis virusscanner is in het algemeen niet niks. Als je kiest voor een betrouwbare virusscanner die aan jouw eisen voldoet, kan je dit fiks geld besparen. Gratis virusscanners halen hun geld in de meeste gevallen binnen door advertenties. Hierdoor bestaat AVG bijvoorbeeld al sinds 1991.

Veel gratis virusscanners zijn gericht op antivirus en niet op andere malware. Daarom is het verstandig om een combinatie te nemen van een antivirus programma en een antispyware programma.

Natuurlijk zijn er ook veel virusscanners die erg onbekend zijn en juist ‘virussen’ op jouw computer installeren. Zij weten dan waar het virus staat en kunnen zo direct het virus verwijderen. Zo lijkt het of zij veel virussen tegen houden en jij dus echt een virusscanner nodig hebt. Daarom raden wij aan om te kiezen voor een virusscanner die wij behandelen op virusscanner gratis .org

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.